Το προϊόν
«Καλλιεργούμε» γεύση, ποιότητα και υπευθυνότητα
Στην Agroder επενδύουμε σταθερά στην καινοτομία και στην ποιότητα του προϊόντος που παράγουμε, εφαρμόζοντας τεχνολογία αιχμής για να παράγουμε έναν καρπό υψηλής διατροφικής αξίας.
Η ποικιλία ντομάτας που καλλιεργούμε είναι η Galvero F1, ένα μεγαλόκαρπο υβρίδιο που ανήκει στην κατηγορία των Beef tomatoes και καλλιεργείται υδροπονικά σε αναρριχώμενο σύστημα. Πρόκειται για μια νέα ποικιλία στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια από το εμπόριο για τη ζωντανή κόκκινη απόχρωσή της, τα έντονα αρώματα και την πλούσια γεύση της. Η καλή διατηρησιμότητα στο ράφι την καθιστά ιδανική επιλογή για αγορές που απαιτούν ποιότητα και ανθεκτικότητα.
Χάρη στο ενεργό (active) θερμοκήπιο και τον πλήρη περιβαλλοντικό έλεγχο 24 ώρες το 24ωρο, ανεξάρτητα από την εποχή, μπορούμε να δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για κάθε φυτό. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε όχι μόνο την υψηλή απόδοση, αλλά και ένα προϊόν χωρίς διακυμάνσεις στην ποιότητα ή την εμπορική του αξία.
Συγκεκριμένα, η καλλιέργεια της ντομάτας πραγματοποιείται σε σύγχρονη semi–closed θερμοκηπιακή μονάδα συνολικής επιφάνειας 6.921 τ.μ., από τα οποία τα 6.000 τ.μ. είναι καλλιεργήσιμα, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για παραγωγή σχεδόν όλο τον χρόνο, περίπου 10 μήνες ετησίως. Η παραγωγική διαδικασία ξεκινά περίπου δύο μήνες μετά τη φύτευση και ολοκληρώνεται με τη συγκομιδή.
Με δυναμικότητα καλλιέργειας που αγγίζει τα 60.000 κιλά ανά στρέμμα, στοχεύουμε στη διαρκή βελτιστοποίηση της τεχνογνωσίας και των υποδομών μας, για τη συνεχή αναβάθμιση της παραγωγής μας.
Τεχνολογία και βιωσιμότητα
Στη μονάδα μας εφαρμόζονται πρωτοποριακές τεχνικές που ενισχύουν τη βιώσιμη γεωργία:
- Θέρμανση μέσω συστήματος Combined Heat & Power (CHP), με ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο
- Εμπλουτισμός του θερμοκηπίου με CO₂ (διοξείδιο του άνθρακα) μέσω αξιοποίησης των καυσαερίων, ενισχύοντας τη φωτοσύνθεση και άρα την παραγωγικότητα.
- Σκίαση με θερμοκουρτίνες, που λειτουργούν τόσο για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία όσο και για τη θερμική μόνωση.
- Υδροπονική καλλιέργεια υψηλής ακρίβειας, με φυσική επικονίαση μέσω Βομβίνων.
- Βιολογική εντομοπροστασία με χρήση ωφέλιμων εντόμων, περιορίζοντας τη χρήση χημικών σκευασμάτων.
Το αποτέλεσμα; Μια υδροπονική τομάτα σταθερής ποιότητας, με υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αγορών που επενδύουν στην ασφάλεια τροφίμων, τη γευστική ταυτότητα και την αειφορία.
Με τη καλλιέργεια της Galvero F1, στόχος μας είναι να προσφέρουμε σταθερά, φρέσκα και γευστικά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία.



